• Dag van de Scheiding

    Veel belangstelling voor ‘Dag van de Scheiding’.

    De 'Dag van de Scheiding' vond plaats op 8 september. Veel mensen kwamen op deze dag af. In heel Nederland hadden advocatenkantoren de deuren geopend. Ook Spooren Advocatuur uit Vught deed mee. Belangstellenden konden op deze dag kennismaken met het kantoor en vrijblijvend meer informatie krijgen over scheiden en mediation. De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen.

    Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Uit recent landelijk onderzoek blijkt dat meer dan 40% van de gescheiden mensen vooraf angst had om te gaan scheiden. 'Ze zijn vooral bang voor de gevolgen voor de kinderen en hun persoonlijke financiën’, vertelt advocaat Spooren van het kantoor. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met goede begeleiding op een duurzame en respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan’, zegt Dianne Kroezen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. ‘Als je je goed laat begeleiden en het zorgvuldig regelt met elkaar, hoeven beide partners en kinderen geen schade op te lopen.’

    Zevenhonderd kantoren.

    Spooren Advocatuur dat lid is van de vFAS, was één van de zevenhonderd kantoren in Nederland die meededen aan de 'Dag van de Scheiding'. Er is ook een speciale website opgezet met betrouwbare informatie over scheiden en mediation. Op www.verder-online.nl zijn onder meer achtergrondverhalen te lezen en stappenplannen te downloaden.